The
video is so provocative that it has gotten over 1.7 million views on YouTube.com in just a few months
Chemically
preserved for a long shelf life, and easy on the budget at four packages for
$1, packaged Ramen Noodles are a staple in many homes. But until now, no one's
ever gotten a look at what happens to them inside the stomach.
After
Massachusetts General
Hospital found a couple
of test subjects willing to swallow the processed meal along with a tiny video
camera, we can now see what happens to the noodles as they digest.
Dr.
Braden Kuo said he has been stunned by the reaction and what he calls the
macabre interest the project has drawn.
Camera tracks digestion inside body
The
smart pill camera, roughly the size of a large multivitamin, has given
researchers an unprecedented 32 hours of video from the stomach to the small
intestine.
Prior
to this clinical trial, such cameras had only been used to study a person’s
insides when they were empty.
Kuo,
who is the Director of the GI Motility Lab, said the video is striking, showing
the stomach contracting back and forth as it tries to grind up the Ramen
Noodles.
For
comparison, the study subjects also ate fresh, homemade ramen noodles -- on a
different day.
When
viewed side by side, the results were significantly different.
Heather
Unruh
Video
quay bao tử tiêu hóa mì gói (nhãn bên dưới) của bác sĩ Braden Kuo tại bệnh viện Massachusetts General
Hospital vừa được thực
hiện.
Video này được bỏ lên Youtube 3 tháng mà đã có trên 1,7 triệu người xem, tức là hãng mì gói mất đi hết 1,7 triệu người tiêu thụ? Nhưng không sao, vì nội Việt
Tóm
lược: Mười tiếng đồng hồ sau khi một người ăn mì gói, sợi mì chưa tiêu hóa vì
chất bảo quản, giữ cho mì không hỏng hay mốc trong một thời gian lâu dài.
Trên gói mì, các bạn thấy có ghi chất TBHQ là chất bảo quản, nó là Tertiary
Butylhydroquinone. Vai trò của nó là chất anti-oxidant mạnh, chống mì khỏi phai
màu, hư thối, giúp gia vị không mất hương vị theo thời gian dài, giữ cho dầu mỡ
không bị hôi hay hư khi để lâu.
Ngược lại, chỉ trong vòng 20 phút sau khi ăn, sợi mì “nấu tại nhà” đã bị nát ra.
Kết
luận: Bao tử vật lộn với mấy cọng mì gói y như đánh lộn với giây thun? Không có
chất bổ dinh dưỡng gì.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.